Fredagen den 25 februari kommer världens två bästa diskuskastare tävla i Växjö Tipshall. Olympiske mästaren Daniel Ståhl och olympiska tvåan Simon Pettersson har då en duell i samband med att Inomhus-SM avgörs i Telekonsult Arena. Världsbästat inomhus i diskus är på 69.51 och gjordes av Gerd Kanter i Växjö Tipshall 2009.

-Det vore hycklande att inte säga att det finns möjligheter till ett världsbästa. Både Simon och Daniel har kastat bra på träningen under senaste månaden, säger tränaren Vesteinn Hafsteinsson.

Ståhl har haft flera kast över 69meter under träningen i Växjö Tipshall, så Kanters världsbästa kommer att vara under attack fredagen den 25 februari.

-Jag kan inte lova världsbästa men kommer att gå in och ha kul och det kommer att bli Showtime i Växjö Tipshall på kvällen den 25 februari, utlovar världens bästa diskuskastare Daniel Ståhl. Vid inomhus–SM kommer han också att stöta kula, denna gren avgörs på lördagen. Simon Pettersson har ännu ej bestämt sig om han kommer att stöta kula men kommer att vara med i viktkastning där han är en stark medaljkandidat. Simon tog silver i grenen vid inomhus-SM 2021.

-Inomhus-SM blir ett kul avbräck i vinterträningen och jag ser verkligen fram mot diskustävlingen, säger olympiske silvermedaljören från Tokyo, Simon Pettersson.

Text: Jonas Mellblom

Bild: Deca Text&Bild